Вести:

среда, 14. јун 2023.

Тројица припадника специјалних јединица тзв. ''Косовске полиције'' ухапшено у централној Србији

среда, 14. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), Антитерористичке групе посебне јединице полиције, данас су лоцирали и ухапсили три припадника специјалних јединица такозване "Косовске полиције".

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП), Антитерористичке групе посебне јединице полиције, данас су лоцирали и ухапсили три припадника специјалних јединица такозване "Косовске полиције".
Фото: МУП Србије


Терористи су ухапшени у административном појасу према Kосову и Метохији, далеко у дубини територије централне Србије, саопштио је МУП који је објавио њихове иницијале Р. З, Б. С. и М. Ш.

Kако се наводи у саопштењу "Брзом и ефикасном акцијом српске полиције, успешно је спречен покушај Kосовске полиције да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба уперен против Републике Србије", наводи се.

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Жељко Бркић рекао је на ванредној конференцији за медије да су тројица шиптарских специјалаца ухапшени на више од једног километра у дубини територије централне Србије.


"Дана 14. 6. у 12.38 у административном појасу према Аутономној покрајини Косово и Метохија, далеко у дубини централне Србије, припадници МУП-а, антитерористичке групе посебне јединице полиције лоцирали и ухапсили су три припадника такозване косовске полиције", рекао је Бркић.


Сва тројица били су наоружани аутоматским оружјем и у пуној ратној опреми са ГПС уређајима, мапама и другом опремом.

Брзом и ефикасном акцијом српске полиције, успешно је спречен покушај тзв. "косовске полиције" да упадом на територију централне Србије изврше акцију која по свим параметрима представља терористички акт у циљу додатне дестабилизације и ескалације сукоба, уперен против Републике Србије.


Навео је и да ће полиција у сарадњи са надлежним Тужилаштвом наставити даљи рад.



* * *

Иза нас стојите једино - ви! Ако желите да наставимо да радимо, подржите нас. Остало је на нама.



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине