Вести:

среда, 21. јун 2023.

Срби које је ухапсила (отела) тзв. ''косовска полиција'' малтретирани и пребијани у сепаратистичким казаматима

среда, 21. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

Срби које је претходних месец дана "ухапсила", односно дословце отела такозвана "косовска полиција", оружана формација у оквиру система косовских сепаратиста,  малтретирани су и тучени.

Срби које је претходних месец дана "ухапсила", односно дословце отела такозвана "косовска полиција", оружана формација у оквиру система косовских сепаратиста, малтретирани су и тучени.
Фото: Архива





Неки од њих, Радош Петровић и Душан Обреновић, које је током мирног протеста КФОР отео пре него што је напао остале Србе који су протестовали 29. маја, налазе се у затвору у Гњилану. Милун Миленковић Луне, Немања Влашковић, Далибора Спасић као и Милован Божовић који је ухапшен почетком априла ове године, заточени су у Подујеву. Урош Вукашиновић је још увек под полицијским задржавањем од 48 сати, данас је изашао пред такозваног "судију" сепаратистичког "суда".


Код заточених Срба заједничко је то да су сви били малтретирани и тучени од стране такозване "Kосовске полиције", нарочито приликом хапшења и одвођења у притворне центре. Неки од њих су претрпели озбиљне повреде, а посебно Душан Обреновић и Милун Миленковић Луне којима су озледе и даље видљиве. Миленковић има шавове по глави, модрице испод очију,виде се и други трагови насиља над њим а тукли су га док су га испитивали везаног на столици. Чак су у једном тренутку и њихови лекари затражили да Луне оде на снимање главе…


На снимку киднаповања Милуна Миленковића Лунета види се да га је сепаратистички "специјалац" РОСУ кундаком више пута ударио у главу а затим су га прекрили белим прекривачем да се то не би видело приликом његовог одвођења у полицијски аутомобил.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић, навео је да ће бити састављен извештај који ће они доставити свим релевантним међународним организацијама и међународним представницима који се баве овим питањем. „Па када траже да се ослободе тројица приштинских полицајаца, нека се запитају зашто не траже да се ослободе неосновано ухапшени Срби за које је, за неке од њих, нарочито када говоримо о Радошу и Душану, за које је Kфор рекао – јер се то дешавало испред кордона Kфора – да они апсолутно ништа лоше нису урадили… А имамо и снимке и за остале, где се види да апсолутно невини“, навео је Петковић.

Он је додао да нико не говори о 52 повређена Срба тог 29. маја, нико не помиње шта се дешава са Драгишом Гаљком, који је на Бањици где треба да му се изврши операција јер му је смрскана карлица, са два метка РОСУ полицајца је погођен с леђа, а ми до дана данас немамо никог ко је у најмању руку суспендован, а да не говоримо да је кажњен – зато што је пуцано на Гаљка, рекао је Петковић.

Kако је подвукао, „ниједан Албанац није повређен све ово време, а имамо наоружане полицајце који упадају на територију централне Србије“.

На жалост, иако у јавним наступима говори прилично исправно, Петковић је део велеиздајничког табора којим координише Александар Вучић. Управо насиље и терор који се догађају над Србима не само ових дана већ протеклих година, јесу директна последица те издаје. Вучић је учинио све да српске институције на северу Косова и Метохије буду угашене, да запослени пређу у сепаратистичке "институције" и на тај начин постану подређени не Куртију, како се то погрешно каже јер Курти не води приватни рат против Срба, већ косовских сепаратиста на чијем се челу тренутно налази Аљбин Курти а који и пре њега деценијама, па  ивековима, чине управо ово исто.


Разлог због кога до сада то нису могли био је тај што Срби нису имали издајнике овако великог формата те су се чврсто држали макар на северу покрајине. како је Вучић распустио а затим у сепаратистички систем интегрисао полицајце МУП-а Србије на КиМ, као и Цивилну заштиту одамх за њима, сепаратисти више нису имали препреку у насртајима и вршењу организованих и систематских терористичких напада на преостали српски живаљ.

Посебно им је ветар у леђа дала чињеница да су крајем прошле године на север Косова и Метохије инсталиране базе шиптарских специјалних јединица а да су барикаде које су држали Срби како би се одбранили од њиховог терора, распуштене без да се повукао и један једини специјалац РОСУ или да је макар један Србин ослобођен!

Последњи ексер у ковчег слободе Србима на Косову и Метохији задао је Александар Вучић када је, по свој прилици, координисано са Аљбином Куртијем одвукао Србе са севера Косова и Метохије на свој страначки митинг како би му сачували фотељу и власт и тако омогућио шиптарским специјалцима да нападну српске средине и инсталирају илегане представнике сепаратистичке власти.


Зато никада не треба ни на тренутак сметнути с ума да су највећи кривци за терор над Србима управо јуришници режима Александра Вучића међу којима се Петар Петковић високо котира а не тако давно био је најжешћи критичар Бриселског споразума ако - велеиздајничког. Данас је један од његових највећих заговорника.

* * *


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад



 
Уколико Вам више одговара неки други начин, конакирајте нас на [email protected]



Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2022 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине