Вести:

недеља, 18. јун 2023.

Увредљива порука илегалне америчке ''амбасаде'' у Приштини

недеља, 18. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

Прекид НАТО агресије, највећег ратног злочина на тлу Европе после Другог светског рата, америчке дипломате оцениле као "обезбеђивање мира"!

Прекид НАТО агресије, највећег ратног злочина на тлу Европе после Другог светског рата, америчке дипломате оцениле као "обезбеђивање мира"!
Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, НЕ ПРЕДВИЂА нити једну амбасаду на Косову и Метохију. Самим тим америчка, и свака друга "амбасада" у Приштини, у супротности је са међународним правом и основним принципима Уједињених нација због чега имају илегалан статус!!!

Такозвана америчка "амбасада" послала увредљиву поруку на дан када је Кумановским споразумом прекинута дивљачка и варварска агресија НАТО алијансе, која је трајала 78 дана и однела више  око 3.000 живота, а више од 10.000 их је било рањено међу којима и 2.700 деце. Материјална штета од разарања СРЈ, процењена је на десетине милијарди америчких долара.

Након првобитних криминалних преступа, агресије мимо свих правила УН-а, Устава и закона чланица држава, затим криминалних попут злочина бомбардовања јасно уочених цивилних циљева, возова и аутобуса са путницима, избегличких колона... злочини НАТО-а се настављају и по успостављању новог поретка под контролом КФОР-а, односно самих НАТО снага.

Прогон Срба сада почиње под патронатом северноатлантске алијансе чији војници, ми који смо то на својој кожи доживели можемо отворено да посведочимо, показују чак и лично уживањe у беспризорним злочинима над Србима па и сами учествују у њима најчешће посредно обезбеђујући војну пратњу шиптарским терористима који су на тај начин безбедно убијали и киднаповали Србе, палили и уништавали српску имовину, цркве, гробља...

Коначни биланс злочина учињених под директним патронатом и са подршком КФОР-а односно НАТО алијансе након што су се стационирали на Косову и Метохији јуна 1999. године, па иако још увек непотпун изгледа овако:

250.000 прогнаних, 150 срушених цркава и манастира, 600 киднапованих Срба, 30.000 запаљених српских кућа, преко 45.000 узурпираних имања, станова и кућа, 50.000 људи без радних места...

 Билборд у Косовској Митровици којим су се Срби обратили новембра 2011. године



Реч је, без сумње, о геноциду над Србима спроведен по диктату НАТО-а а ипак, након свега тога, америчка илегална амбасада у Србији све то назове "доношењем мира!"

"На данашњи дан пре 24 године, многи становници Косова су могли да се врате кући, захваљујући @НАТО, који је донео мир и стабилност #Косову и региону. Данас, више него икада, морамо да се сетимо важности одржавања мира за демократску и просперитетну будућност Косова."



Да појаснимо, америчка амбасада у Приштини је илегална јер нека држава може имати само једну амбасаду на територији друге државе, остало су конзулати. Америка и њени савезници, тачније поданици, имају по две у Србији, једну у Београду другу у Приштини, подупирући тако безакоњем америчке интересе.

Такозвана америчка "амбасада" у Приштини функционише по принципу силе а не права, и илегални је центар ширења пропаганде у корист америчке владе.

Такође је нужно знати да Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, НЕ ПРЕДВИЂА нити једну амбасаду на Косову и Метохију. Самим тим америчка, и свака друга "амбасада" у Приштини, у супротности је са међународним правом и основним принципима Уједињених нација због чега имају илегалан статус!!!


О томе су КМ новине детаљно обавестиле своје читаоце у тексту Зорана Влашковића "На основу чега су амбасадори Квинте и других земаља у Приштини?" у коме се говори о томе како стручњаци у свету изражавају озбиљну забринутост да присуство амбасадора у Приштини противречи најдиректније међународном праву, демократији и цивилизацији уопште.

Наиме, Србија је међународно призната држава и чланица Уједињених нација наспрам које свака друга држава света има међународно-правну обавезу да се понаша у складу са законом и међународним правом. 

На другој страни, Косово и Метохија су окупирани део Србије од стране НАТО пакта који је поменутом илегалном агресијом 1999. године успоставио поредак употребом оружане силе, без сагласности СБ УН који није ни могла да добије јер се Србија бранила од унутрашњег непријатеља и није угрожавала никог другог што је услов за војну интервенцију. 

Чак је и сама влада САД у три наврата косовске сепаратисте проглашавали званично терористичком организацијом. Ипак, агресија је извршена, злочин над Србијом је почињен од стране НАТО алијансе и данас се резултати тог криминалног акта и даље потхрањују!

Неколико година касније, фебруара 2008., уз подршку Америке, албански сепаратисти са Косова и Метохије, опет илегално, прогласили су "независност" коју су одмах признале друге клијент државе под утицајем САД. У једном тренутку је број држава које су признале сепаратисте са Косова и Метохије порастао на нешто више од половине чланица Уједињених нација али је, за последњих пар година, око двадесетак држава повукло своја нелегална признања.

Да би тај тренд зауставиле Сједињене америчке државе су извршиле снажан притисак на српске власти да престану да захтевају од других влада да се врате праву и поретку и повуку ова политичка а не правна признања. Конкретно, спречиле су државу Србију да се, у складу са међународним правом и домаћим правом такође, мирно бори за свој суверенитет и интегритет!

Тако и данас ова НАТО творевина америчке империје, привидно "у власништву" косовских Албанаца, није никаква држава правно гледано, тек није и не може да постане чланица Уједињених нација али се супротно томе америчка државна администрација упорно понаша као такозвана "република Косово" има већи легитимитет од државе Србије од које покушавају да преотму тај део историјски и правно гледано, без икаквих недоумица, српске територије. Управо због тога, албански сепаратисти са Косова и Метохије силом, страхом и терором над Србима покушавају да што потпунијом учине творевином коју тако упорно називају "државом" и то, опет, уз свесрдну подршку Америке.

Уреднички колегијум КМ новина




* * *
 

КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине