Вести:

уторак, 20. јун 2023.

АЛАРМАНТНО: ''Српска листа'' укинула протесте у Звечану! (ФОТО, ВИДЕО)

уторак, 20. јун 2023. | Уреднички колегијум 0

Вест коју су сви прећутали: "Српска листа" наложила окупљенима у Звечану да напусте место протеста  јуче у поподневним сатима, што је многе учинило огорченим али и обесхрабрило.

"Српска листа" наложила окупљенима у Звечану да напусте место протеста јуче у поподневним сатима, што је многе учинило огорченим али и обесхрабрило.

  • У Звечану одржан велики протест против хапшења Срба од стране сепаратистичке полиције, али...
  • Драгиша Миловић ("Српска листа") поручио да нема смиривања тензија док хапшења трају а РОСУ је на северу КиМ
  • Подмукло користећи медијски пажњу (намерно?) усмерено једино ка протесту, у тренутку док се спроводила хапшење још једног Србина, "Српска листа" је распустила протест.

Јуче је одржан велики протест у Звечану против хапшења Срба од стране сепаратистичких, паралелних органа безбедности који Србе хапсе насумично, бесмислено их оптужујући за нешто што уопште нису починили или барем није могуће доказати да су то ти људи уопште.

"Српска листа" је преко директора предузећа над којима има контролу, окупила запослене и прошетала их од Косовске Митровице до Звечана где је протест одржан и то у медијима представила као чин побуне и борбе за "људска права", "слободу" и "опстанак". На протесту је, како махом преносе медији, уз остале говорио и Драгиша Миловић, некадашањи српски председник општине а након што се политички конвертовао у сепаратистички систем, и потоњег "градоначелника" општине Звечан по систему косовских сепаратиста.

Са оваквом влашћу, да ли је? Хоће ли ипак престати да постоји онакав каквог га знамо? А са њим и остатак Србије.


„Нема смиривања док се специјалне јединице налазе у општинама, али на целом северу и нема деескалације док се хапсе угледни грађани“, поручио је Драгиша Миловић који је упитао – Има ли краја овом терору Приштине?

„Истина је да је од 1999. године у присуству десетина хиљада војника KФОР-а, УНМИK-а, ОЕБС-а, невладиног сектора протерано више од 200.000 Срба са својих огњишта. Истина је да су сви градови јужно од Ибра етнички чисти, да тамо нема Срба. Истина је да је смо преживели погром 17. марта 2004. године. Истина је такође да су нам порушене на десетине цркава и манастира, да се и данас убијају Срби, да им се пуца у леђа, да нашој деци специјалне јединице држе уперене цеви изнад глава, јер, забога, деца су само возила квад. То је истина у којој се налази српски народ који живи на Kосову и Метохији“.

Под паролом да "обезбеђују мир", НАТО и КФОР су ту да обезбеде јачање сепаратистичке творевине.

Стога, поручио је, нема смиривања све док се специјалне јединице налазе у општинама, али на целом Северу и да деескалације нема док се хапсе, истакао је он, угледни грађани.

„Нема деескалације и смиривања док се они не пусте из казамата. Нема деескалације док се и даље проглашавамо руљом, терористима и оним људима који не поштују право и правду“.

Ипак, управо то се догодило и то свега неколико сати касније!

Иако не само да нису испуњени никакви услови већ је у то време ухапшен још један Србин у Косовској Митровици, протест Срба је угушен и деескалирао је.

Тако је Звечан, место у коме су се догодили најдраматичнији догађаји последњих месец дана током намере албанских сепаратиста да инсталирају своју нелегитимну власт у српским општинама, а уз помоћ окупационих снага КФОР-а, који је био тачка протеста против овог незаконитог чина, од јуче по подне празан, тачније - протеста више нема!

Ово ће без сумње дати нову снагу шиптарским сепаратистима да наставе са терором над српским народом!

Према сазнањима КМ новина јуче, 19. јуна, након одржаног протеста током дана, нешто касније окупљенима су пришли Драгиша Миловић, Игор Симић и Александар Спирић (помиње се и Горан Ракић), дакле челници Вучићеве "Српске листе" и саопштили народу да више неће бити протеста - после 16 часова! Затим су им рекли да оду својим кућама и место протеста остало је потпуно празно!

Саблазно али и срамотно празно.

Како се ради махом о запосленима у институцијама на буџету Републике Србије, а након инсценираног напуштања сепаратистичких квази-институција крајем прошле године када су сви тамо запослени пребачени на буџет Републике Србије чиме је контрола народа готово апсолутна лаком могућношћу уцењивања егзистенцијом породице, нико се није отворено побунио. Окупљени су се мирно разишли и отишли својим кућама.

Народ се овде окупљао у намери да спречи инсталирање сепаратистичких органа власти у етнички чисто српским насељима не само зато што су ти представници нелегитимни јер су "изабрани" на квази-изборима на које је изашло 3% гласача, већ и зато што представљају сепаратистичку власт на територији Републике Србије, Косову и Метохији. Међутим, издаја чија је глава у Београду, а коју представља Александар Вучић, преко својих послушника, полтрона и сепаратистичких слугу окупљених у "Српској листи", спречава сваки отпор Срба да опстану на овом простору и очувају своју државу, Србију.

Овако испражњено место протеста КФОР-у, као и тзв. "косовској полицији", даје шансу да лако и без икакве буке заузме и тај простор и тако у потпуности онемпгући било какав облик протеста.

Протестујући тихо међу собом, многи су огорчени и обесхрабрени оваквим развојем догађаја.

Миловић је "демократском свету" поручио да се „не може срећа једног народа градити на несрећи другог“.

Србе је на крају позвао слогу и јединство:

„Немојмо да се делимо. Будимо као и до сада једно, јер само тако и уз подршку, морамо тражити јачу подршку и заштиту од наше матичне државе, остаћемо на својим вековним огњиштима“. А онда је учинио оно што ће помоћи да Срби буду протерани.

Дакле, све је урађено на изузетно подмукао начин. Планирано је искоришћен управо тај моменат, када су медији масовно извештавали о том протесту, да се на том истом месту - укину управо протести за људска права, слободу и опстанак Срба!

Подсетићемо на претње које је недавно добио Небојша Јовић, независни лидер Срба са севера Косова и Метохије а који је управо указивао на издајничке намере "Српске листе" и њиховог вође, Александра Вучића. Њему је запрећено да ће му породица бити побијена како би био спречен да даље износи истину о подлим намерама издајничког режима из Београда и сателита "Српске листе". Да ли је управо ово био разлог тако драматичног иступа и начина да се ућутка Јовић? Да се издаји на коју је Вучић одавно пристао, и коначно да коначни и формални облик?

Погледајте како је Звечан изгледао јуче након што су људи распуштени да оду својим кућама и напусте место протеста:




* * *
 

КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се у потпуности ослања на подршку својих читалаца

Помозите наш рад



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2023 ::    Хвала на интересовању


Share/Bookmark

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине